Contact Us | Language: čeština English
| Title: | Faktory ovlivňující mikroflóru tavených sýrů | 
| Author: | Buňková, Leona; Buňka, František; Doležálková, Iva | 
| Document type: | Peer-reviewed article (Czech) | 
| Source document: | Mlékařské listy - Zpravodaj. 2010, issue 121, p. 8-12 | 
| ISSN: | 1212-950X (Sherpa/RoMEO, JCR) | 
| Abstract: | Proces výroby tavených sýrů je z hlediska používaných tavicích teplot (a pH výrobku) možno považovat za ?pasteraci sýra?. Mezi faktory ovlivňující trvanlivost a jakost tavených sýrů patří zejména mikrobiologická kvalita použité vstupní suroviny, důsledné dodržování hygienických podmínek během výrobního procesu, dále pak druh obalových materiálů a způsob (podmínky) skladování. Jakost tavených sýrů je závislá nejen na použitých ingrediencích, ale i na dalších parametrech, jako je hodnota vodní aktivity taveného sýra, jeho pH, přítomnost solí a emulgačních látek nebo množství tuku ve výrobku. | 
| Show full item record | |