Kontaktujte nás | Jazyk: čeština English
| Název: | Kdoule jako vhodný zdroj vlákniny a nutričních složek | 
| Autor: | Sengee, Zultsetseg; Kramářová, Daniela; Rop, Otakar; Hoza, Ignác | 
| Typ dokumentu: | Recenzovaný odborný článek (Czech) | 
| Zdrojový dok.: | Výživa a potraviny. 2010, vol. 65, issue 5, p. 124-126 | 
| ISSN: | 1211-846X (Sherpa/RoMEO, JCR) | 
| Abstrakt: | Kdouloň (Cydonia oblonga Mill.) a její plody jsou dnes u nás méně rozšířeným ovocným druhem. Práce poukazuje na vysokou nutriční hodnotu tohoto ovoce, která je známá v západní Evropě. Výzkum byl proveden u genotypů, které jsou potencionálně vhodné pro pěstování v ČR. Konkrétně bylo stanovováno množství pektinu, vlákniny, organických kyselin, minerálních látek a vitaminu C. Měřena byla taktéž jejich stravitelnost. Z výsledků vyplývá vhodnost využití kdoulí ve výživě, podobně jako je tomu v mnoha zemích EU. | 
| Plný text: | http://www.agronavigator.cz/default.asp?typ=1&val=104592 | 
| Zobrazit celý záznam | |
 
